Bergvärme för flera i Stockholm

Eftersom det är många som vill sänka sina uppvärmningskostnader i Stockholm så händer det att man går ihop flera stycken och installerar bergvärme tillsammans.

När man tänker på att sänka sina uppvärmningskostnader i Stockholm så är det många som först och främst tänker på komplement till direktverkande el, så som exempelvis en luftvärmepump eller en kamin. Men om man tänker sig något som gör att man helt kan sluta använda direktverkande el så finns det även där en hel del att välja bland.

Då är det många som väljer att satsa på bergvärme. En slags värmekälla som har många fördelar. Det tar liten plats, värmen är inte beroende av solens strålar eller vindstyrka och det går även ganska enkelt att dela värmekällan med andra.

Dela på bergvärme i Stockholm

Om man har bestämt sig för att installera bergvärme i sin bostad i Stockholm så kanske kostnaden kan avskräcka. Eller åtminstone göra att man känner att man inte har råd just då. Men det finns sätt att sänka kostnaden på, och det är att gå ihop med någon eller några grannar i Stockholm. På det sättet kan man snabbare nå till läget där man endast betalar för driften och inte installationen.

Det är inte så svårt som man kanske kan tro att dela på bergvärme, och det är många som redan gör det idag. Kanske är det en bostadsrättsförening eller ett grannskap där flera grannar har samma idé. Då är det bara att höra av sig till installatören och be om en fungerande lösning.

Mer om bergvärme hittar du på denna hemsida: https://www.bergvarmestockholm.com/ 

22 Mar 2023