Behöver du hjälp med golvslipning?

Du behöver inte göra något drastiskt och kostsamt som att byta ditt golv. Välj istället att slipa det golv du redan har. På så sätt får du ditt gamla golv att se nytt ut, dessutom sparar du pengar.

Är ditt golv väldigt slitet? Eller har det djupa repor i sig? Det händer ganska lätt att man får det både från soffor, bord, stolar, mm. Tanken på att behöva riva upp hela sitt gamla golv för att lägga in nytt kanske inte känns jättefrestande. Dessutom är det väldigt kostsamt. Om du istället använder dig av en golvslip kan du slipa bort slitningar och repor från golvet. På så sätt kan du få ditt befintliga golv att se nytt och fräsch ut igen.

Kan du göra det själv?

Det går att slipa sitt golv själv. Du hittar instruktioner på bygghandeln, du kan även hitta bra tips på internet. Men det kan vara både jobbigt och tungt, dessutom är det en maskin du ska sköta. Att låta någon som är kunnig och vet vad de ska göra sköta jobbet är inte fel. De kommer då även ha med sig maskinen som används. Mindre för dig att tänka på. De vet också hur de ska göra för att få golvet så bra som möjligt och kommer kunna ge golvet den bästa behandlingen.

Du hittar olika företag som jobbar med golvslipning i Malmö genom att söka på det. Ring gärna några olika och be om prisförslag. Det är praktiskt att välja att lämna bort jobbet. På så vis slipper du ägna en tanke åt hur djupt du ska slipa, var du ska hyra maskin, mm.

Vilka golv kan renoveras?

Alla golv går att renovera, men det utförs dock på olika vis. Betonggolv och tjockare trägolv funkar det utmärkt att använda sig av en slip på. En golvslip fungerar som så att den slipar bort en del av ytan och därför måste det finnas en tjocklek i materialet.

När golvet blivit behandlat med en golvslip så är det dags att rengöra det. När det är klart lägger man på en ny ytbehandling. Detta för att skydda golvet så mycket som möjligt från smuts och fukt det blir utsatt för. Det finns flera olika ytbehandlingar att välja mellan, vilken du ska ha beror på vad som passar er bäst. Det går att färga golv om man vill ha någon annan färg, men det krävs då färg som är till för just golv.

3 Nov 2020