Behöver du en svetsare?

Behöver du få tag i en svetsare? Om du funderar på att svetsa själv är det bäst om du först rådfrågar någon som är van svetsare. Det kan vara lite riskabelt att svetsa om man inte har gjort det förut. Då kan det vara bättre att anlita en professionell svetsare. 

Ibland kan man behöva svetsa metaller i sitt hus. Som tur är, är de flesta metaller redan bearbetade när de landar i ens bostad. Men ska man sedan svetsa samman dem med det tak eller fasad som man behöver, kan det vara frestande att försöka sig på svetsning själv, vilket sällan är någon bra idé. 

När man behöver mer säker el

Något som man definitivt bör säkerställa innan man börjar svetsa hemma är att tänka på vilken källa till el som du har.  Du kan komma att behöva minst 5,2 kWh med ett 16 A trefasuttag. Och när du ska svetsa bör du alltid se till så att du inte belastar elen på fel sätt så att du i misstag råkar stänga ner elenergin på annat håll i ditt hus. Du kan skaffa dig en elanläggning just för det tillfälle då du ska svetsa. Då vet du att du inte belaste elen på fel sätt i huset. En annan sak att tänka på är att säkerställa så att det inte finns lättantändligt material i närheten när du svetsar. Man kan få igång en riktig brand om man inte har säkerställt omgivningen så att den inte är brandfarlig. Helst ska man göra det utomhus. Men kan man inte det, bör man se till så att inga lättantändliga material finns i närheten.

Leta efter en proffsig svetsare

Det är inte alla hantverkarföretag som har svetsare som kan komma ut till en privabostad och svetsa. Men de finns, så om du letar efter en sådan svetsare, kan du googla "svetsare Stockholm" eller "svetsare Göteborg" för att Googles sökmotorer ska kunna leta fram en lista åt dig på sådana som på sin hemsida har skrivit att de erbjuder sig som svetsare just i Stockholm eller i Göteborg. Sedan gäller det att ringa upp dem och förklara vad det är som man behöver hjälp med. Oftast kan de ge en offert på det som du har förklarat för dem, och det blir lättare då att räkna med om du har råd och möjlighet att anlita dem. Det är mycket, mycket säkrare att anlita en proffsig svetsare då man aldrig vet om man råkar få gnistor som kan orsaka bränder hemma. Lycka till!

9 Jan 2020