Bättre golv i Stockholm med golvslipning

Trägolv är bättre än andra golv i Stockholm. När det inte handlar om rena våtutrymmen fungerar de överallt. Att de med golvslipning dessutom kan slipas om till nyskick gör inte saken sämre.

I många hem av äldre snitt är trägolv standard. Det kan handla om parkettgolv eller plankgolv men den gemensamma nämnaren är att de är tillverkade av gediget trä. Ofta är de dessutom av riktigt bra kvalitet och tillverkade av långsamt växande gran, furu eller rentav ek.

Trägolv har få problem men liksom alla golv åldras de. Allmänt anses det att ju äldre ett trägolv blir desto vackrare blir det, djupare i färgen och det får mer karaktär. Dessvärre blir det också ofta repor och fläckar i golvet som drar ned intrycket. Trots omsorgsfull skötsel behöver golvet slipas om.

Golvslipning ger dig ett golv i nyskick

En golvslipning i Stockholm utförs med speciell maskin och redskap som är anpassade för just detta. Det slutar inte heller där. För att hantera maskinen på rätt sätt behövs en stadig hand, vana, och en förståelse för materialet. Misstag kan medföra att golvet får nya repor och gropar. Med andra ord är golvslipning ett jobb för proffsen.

När golvet slipats måste rummet städas noga innan processen fortsätter med ytbehandling. Där avgör smak och användning vilken metod man använder. Lack, olja eller vax. Allt har sina fördelar och din hantverkare vet vad som kommer att fungera. Golvet ska sedan torka minst ett dygn innan man kan gå på det igen, så inga husdjur eller barn på nylackade golv.

2 Nov 2021