Balkonginglasning i Stockholm har blivit en populär åtgärd

Man kan fråga sig varför det blivit så populärt att göra balkonginglasning i Stockholm? Svaret är nog som överallt annars. Man får helt enkelt ett extra rum.

Visserligen kostar det en liten peng att utföra balkonginglasning men det tar du lätt in på en smärre hyreshöjning om du är hyresvärd. Hyresgästerna kommer förmodligen att hoppa högt av lycka i vilket fall. De välkomnar en mindre hyreshöjning om det ger dem en möjlighet att förlänga sommaren och få ett extra rum.

Äger du själv din bostad så vet du redan innan att balkonginglasning i Stockholm är värt vartenda öre. Men visst är det lite att ordna med innan allt är i hamn ordentligt. Att bygga är inget man får göra hur som helst så det gäller att ha på fötterna ordentligt så inget blir fel.

Tre bra råd vid balkonginglasning i Stockholm

Bra för dig att tänka på när du ska glasa in balkong i Stockholm: Ta reda på vad det kostar. Hitta en bra entreprenör. Begär bygglov. Jo, det är sant. Det krävs bygglov för att få glasa in en balkong. Eftersom du äger din egen fasad har du rätt att göra ROT-avdrag på arbetet som utförts.

Tack vare att du får lov att göra ett ROT-avdrag blir det ju helt andra förutsättningar för dig rent ekonomiskt. Nästan halva kostnaden täcks på så sätt upp av staten. Det är som att få en fin present. En överraskande bra och synnerligen ekonomiskt utmärkt present.

26 Nov 2022