Att bygga 1 planshus är gångbart

Idag är det vanligt att bygga 1 planshus. Det ger möjlighet till den typ av öppen planlösning som är populär. Räkna också med ett sunt och energisnålt hus.

Att bygga hus i dag är inte samma sak som det var för några årtionden sedan. Det som gjordes då kan väl inte alltid kallas för fuskbyggen, men det var en del saker man inte hade så bra koll på under vissa perioder. Det gällde till exempel förmågan att kunna bygga sunda hus. Hus med god ventilation och material som andades. Alltför ofta blev det mögel- och allergihus som byggdes. Det där med radon hade man inte heller särskilt bra kunskaper om.

Sen ska vi inte heller tala om hur det var med energisnålhet. Energiklassning var ett begrepp som inte fanns förr i tiden. Man såg både olja och el som outsinliga resurser som man inte behövde hushålla med.

Bygg 1 planshus och slipp trapporna

Allt det där har som tur är ändrats med tiden. Dagens byggfirmor vet allt om vilka material som är bra att använda både för ekonomi, husets sundhet och dess energibehov. Blåbetong som var orsak till många radon hus förr är numera helt förbjudet att använda.

Slutligen är det en sak som förvisso inte alltid, men relativt ofta, skiljer sig mellan dåtidens och nutidens husbyggande. Det som är mest populärt idag är nämligen att bygga 1 planshus. Det ger bättre möjlighet till den typ av öppen planlösning som är modern idag. Dessutom slipper man ju spring i trappor.

10 Sep 2022