Asfalt har förändrat Stockholm

Det kan se lätt ut att lägga asfalt men det är en konst att få den att hålla sig snygg och inte spricka. Asfaltläggare i Stockholm gör därför ett ordentligt förarbete så att beläggningen håller.

Modern asfalttillverkning började redan på 1800-talet men det dröjde ungefär 100 år innan det blev riktigt populärt. Idag kan vi inte tänka oss en parkering eller en väg utan asfalt. Till skillnad från de stenlagda gator och torg man hade tidigare var asfalten lätt att lägga och den var tystare när man körde på den.

Det var på 1950-talet som asfaltering fick sitt verkliga genombrott och man började lägga asfalt i Stockholm. Moderna områden växte upp och man ville ha rena, lättskötta gator och gångbanor.

Med den moderna asfalten kunde man också bygga trafiksäkra vägar och gator med tydliga trafikmarkeringar. Skulle något lagas var det lätt att bryta upp och sedan lappa ihop igen med ny asfalt.

När man vill lägga asfalt ska man anlita skickliga yrkesmän

Till en början var det en stor sak att lägga asfalt i Stockholm. Med modern teknik och bra maskiner används asfalt numera också av privatpersoner till garageuppfarter eller entréer. Företag som arbetar med asfaltering har de maskiner som krävs för att göra motorvägar men de kan också anpassa sitt arbete och jobba med mindre ytor.

För att inte bli besviken på en asfaltsyta ska man anlita företag med rätt utrustning och med det kunnande som krävs. En riktigt lagd asfalt håller i många år och kräver minimalt underhåll.

18 Feb 2022