Anlita en stenläggare i Stockholm? Tänk på detta!

Vad ska man tänka på om man vill anlita en stenläggare för att fixa den finaste uteplatsen i hela Stockholm? Priset såklart – vad kostar det? Och att ogräs är nästintill oundvikligt.

Alla med en trädgård i Stockholm vill väl att just den ska vara den finaste. Med en stenlagd uteplats kan man komma långt när man strävar mot det målet. Sten kan skapa magi i trädgården och göra den personlig. För en stenläggning går ju att variera på en massa olika sätt. Men tänk på att ogräs är svårt att komma undan, trots sten. Det brukar nämligen leta sig upp mellan plattorna i alla fall. Fråga den stenläggare du vill anlita om de använder sig av ogräshämmande fog. Då blir problemet åtminstone mindre.

Vad kostar det med en stenläggare?

En stenläggning kan variera i pris. Kostnaden beror såklart på några olika faktorer. Framförallt beror det dels på vilken typ av sten du vill ha. Olika stensorter är olika dyra. Och dels beror det på ytan som du vill stenlägga. Hur stor är den? Ju större, ju mer sten behövs och då blir det självklart dyrare. Andra faktorer som också kan avgöra är hur lättillgänglig platsen är som du vill stenlägga. Kommer maskinerna som behövs fram dit? Även underlaget är avgörande för slutpriset.

Prata med din stenläggare och be om en offert. Då får du koll på läget innan, och kan sedan se fram emot en vacker stenlagd uteplats. Med eller utan dyrare stenar.

25 Apr 2022