Anlita en snickare för ditt nästa byggprojekt

Funderar du på att bygga ut och bygga nytt? Kanske satsa på ett härligt trädäck inför sommarsäsongen? Anlita en professionell snickare, och överlåt jobbet åt en skicklig hantverkare.

Många är de ambitiösa hemmasnickare och hobbyfixare som gladeligen går runt i blåställ varje ledig stund, och som faktiskt lyckas riktigt bra med de projekt de tar sig för. Men lika många är också de som är födda med tummen mitt i handen, eller som varken har tid eller lust att ägna sin lediga tid åt diverse byggprojekt. Är du en av dem? Då gör du helt rätt i att låta en professionell snickare sköta byggandet, medan du kan ägna din tid åt annat. Skickliga hantverkare finns det dessutom gott om, och man behöver sällan leta speciellt länge - vare sig det gäller Stockholm, Göteborgstrakten, Umeå eller allra längst upp i norr.

Vad kan en snickare hjälpa till med?

En snickare kan vara behjälplig vid mängder av olika byggnationer och projekt. Gäller det t ex ett altanbygge? Eller montering av ett sprillans nytt kök? Kanske har du designat en helt egen möbel som du behöver hjälp att ta från ritning till färdig skapelse? En duktig snickare har många strängar på sin lyra, och kan hjälpa till med mycket. Det finns också olika typer av snickare, speciellt utbildade inom vissa områden och med särskilda expertiser inom t ex byggsnickeri eller möbelsnickeri.

Vad kostar det att anlita en snickare?

Beroende på vilken typ av projekt det rör sig om och hur pass omfattande det är, kan den slutliga prislappen förstås variera en del. Gäller det en stor tillbyggnad eller kanske ett helt nybyggnation blir det naturligtvis lite dyrare än om arbetet bara avser ett mindre möbelsnickeri eller dylikt. Se alltid till att få en utförlig och korrekt offert med det totala priset angivet innan du ingår något avtal. På så sätt undviker du att få en dyr överraskning när fakturan väl kommer och det är dags att betala för kalaset. Väljer du att leja bort ett byggarbete till en snickerifirma, har du oftast också rätt att utnyttja det förmånliga ROT-avdraget. ROT-avdraget är ett skatteavdrag på upp till 50 000 kr per person och år, som kan utnyttjas för de flesta typer av byggtjänster. Viktigt att känna till är dock att avdraget endast avser själva arbetet - inte det material som används. Oftast sköter byggfirman allt det administrativa kring avdraget, som sedan finns redovisat på din slutliga faktura.

17 Jul 2020